Studievereniging Icarus

Logo-Icarus

Icarus is de studievereniging van de studies wijsbegeerte, theologie en religiewetenschappen aan de VU. Het is een open, gezellige en leerzame studievereniging waar gedurende de afgelopen jaren vele vriendschappen uit zijn voortgekomen. Hoewel Icarus nog maar 12 jaar bestaan, zijn we uitgegroeid tot een actieve vereniging die talloze leuke activiteiten heeft georganiseerd. Icarus zorgt ervoor dat er banden en gesprekken ontstaan tussen studenten en docenten van de opleidingen religiewetenschappen, theologie en wijsbegeerte doordat we open staan voor een veelvuldigheid aan ideeën en geloofsopvattingen. Daarnaast bouwt Icarus bruggen tussen de verschillende opleidingen door een scala aan activiteiten zoals lezingen, borrels en debatten te organiseren.

Waarom lid worden?
Naast het feit dat je 15% korting krijgt op niet-Nederlandstalige boeken en 10% op de Nederlandstalige boeken, maak je bij Icarus vriendschappen voor het leven. Daarnaast wordt je als lid op de hoogte gehouden van de leuke culturele uitjes, lezingen, debatten, weekendjes weg, studiereisjes en andere activiteiten die wij organiseren. Verder hebben wij een knusse eigen ruimte met een bar en piano (zie foto, lokaal HG-0E-07) waar je altijd langs kan komen om te studeren of om met wijsgeren en godgeleerden te kletsen. Daarnaast wordt om de tweede weken een borrel in deze ruimte georganiseerd voor studenten en docenten. Inschrijven kan je doen door langs te komen in onze ruimte of door op deze link te klikken!

Lid worden of meer weten?
Geïnteresseerd? Vragen? Leuke ideeën? Kijk op de website van Icarus of mail naar vu.icarus@gmail.com. Je kunt Icarus ook volgen op Facebook.

Bestuur studievereniging Icarus
Momenteel bestaat het bestuur uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Vincent Panhuysen
  • Penningmeester: Thom de Nijs
  • Secretaris/Assessor Externus: Marc Lamain

Icarus