Theologisch-Litterarisch Studentengezelschap “Excelsior Deo Iuvante”

Wij zijn een leuk en eigentijds dispuut voor theologiestudenten in Amsterdam en Utrechtempty, dat meerdere malen per maand samenkomt. Excelsior Deo Iuvante is een ‘theologisch-litterarisch’ dispuut, wat inhoudt dat we ons niet beperken tot alleen de theologie, maar ons ook verdiepen in literatuur en alles wat ons verder nog interesseert.

foto Excelsior Deo Iuvante truiEen studie volgen betekent voor veel mensen hard studeren, zowel op de universiteit zelf als thuis. Een dispuut kan tijdens je studie een mooie verdieping zijn op zowel theologisch als sociaal niveau. Bij een dispuut ben je namelijk op een heel andere manier bezig met je studie dan op de universiteit zelf. Je ontmoet er studie- en leeftijdsgenoten die hetzelfde doen als jij, maar nu spreek en zie je ze op een heel andere manier. Bij onze activiteiten kun je denken aan verdiepende discussies tijdens avonden waarbij we een spreker uitnodigen, studieweekenden, preekavonden waarbij een lid een preek houdt die we vervolgens kritisch onder de loep nemen, en gewoon gezellige borrelmomenten. We vinden het natuurlijk erg leuk als er veel leden zijn op een avond, maar verplicht aanwezig zijn verwachten we van niemand. Onder andere daarom heerst er bij ons een hele leuke en ongedwongen sfeer en de meeste mensen zullen zich er dan ook snel thuis voelen. De leden bepalen we zelf hoe we de activiteiten invullen. Als jij een interessante hobby hebt, een apart thema voor je scriptie hebt gekozen of van een bepaalde muzieksoort houdt en het je leuk lijkt om het daarover met ons te hebben, dan zouden we het heel leuk vinden als je daar een keer een avond over wilt vertellen. Onderwerpen waarover leden bij ons al hebben gesproken zijn bijvoorbeeld: ‘homoseksualiteit en de Bijbel’, ‘metal en religiositeit’ en een het klooster Taizé in Frankrijk. Je ziet dat deze onderwerpen ontzettend verschillen. Juist de diversiteit van onze activiteiten en leden maakt het bij ons zo gezellig.

Zoek je een studievereniging met diepgang, betrokkenheid en stijl? Kijk op onze website www.excelsiordeoiuvante.nl of mail naar onze abactis via excelsiordeoiuvante@gmail.com voor een overzicht van onze avonden, en kom vooral eens langs!