Premaster

Wil je verder met Theologie of Religiewetenschappen maar kan je niet direct worden toegelaten tot de één- of driejarige master Theology and Religious Studies? Dan kun je met bepaalde vooropleidingen een premaster volgen om toch te worden toegelaten tot de master. Je volgt dan een premasterprogramma. Kijk op de pagina van de opleiding die wilt volgen onder ‘Toelatingseisen en aanmelden’ of ‘Admission and application’.

Geldigheid resultaten

De behaalde resultaten van de premaster zijn alleen geldig in het studiejaar waarin ze behaald zijn. Rond je de premaster niet in één jaar af, dan vervallen dus je behaalde resultaten. Als je de premaster in één jaar succesvol afrondt, kun je instromen in de master (let op: dan geldt vervolgens de aanmeld- en inschrijfprocedure voor de master).

Premasterassessment

Het premasterassessment voor de premasterstudenten met een HBO-vooropleiding is met ingang van studiejaar 2017-2018 komen te vervallen.

Toelatingseisen

Studenten met een afgeronde HBO-opleiding kunnen instromen in de premaster, ongeacht de afstudeerrichting van de HBO-opleiding. De invulling van de premaster is afhankelijk van de specialisatie die je in je master gaat volgen.

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben over het premaster dan kun je contact opnemen met de pre-mastercoördinator dr. H.A. Bakker.