Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwsbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

13-04-21

Laatste wijziging op dinsdag 13 april: update over de uitgestelde gedeeltelijke opening van het hoger onderwijs.

VU benoemt Puneet Bindlish tot universitair docent Hindoe Spiritualiteit

06-04-21

Per 1 april 2021 benoemt de Faculteit Religie en Theologie (FRT) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) in samenwerking met de Hindoe Raad Nederland, Puneet Bindlish tot universitair docent Hindoe-spiritualiteit.

Verslag Freedom in Lockdown sessie 1: hoe ervaren studenten de lockdown?

01-04-21

Op 22 maart vond de eerste sessie van Freedom in Lockdown plaats, een evenement met en voor studenten om de hoop levend te houden in coronatijd.

Klaar met corona? Neem deel aan het event Freemdom in Lockdown voor VU-studenten

19-03-21

Een serie gesprekken over onze ervaringen en inzichten tijdens corona. 1e sessie op maandag 22 maart.

In memoriam: emeritus VU-hoogleraar Martien Parmentier (1947-2021)

04-03-21

In de ochtenduren van 1 maart 2021 is emeritus VU-hoogleraar Martien Parmentier in de leeftijd van 73 jaar overleden.

VU benoemt David Gushee tot bijzonder hoogleraar Christelijke Sociale Ethiek

23-02-21

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) benoemt David Gushee (VS) tot bijzonder hoogleraar op de nieuwe leerstoel Christelijke Sociale Ethiek aan de Faculteit Religie en Theologie per 1 maart 2021. De leerstoel is ingesteld in samenwerking met de International Baptist Theological Study Centre (IBTS Centre) in Amsterdam.

Emeritus hoogleraar en oud-decaan Martien Brinkman publiceert nieuw boek ‘Met of zonder’

09-02-21

Over de betekenis van religie op privé en publiek terrein.

FRT-hoogleraren maken podcast 'Vrouwen, Religie en Wetenschap'

03-02-21

In een podcast met Lenneke Post spreken Hans Alma, Sharda Nadram en Miranda Klaver over religie, wetenschap en hun vrouw-zijn.

VU onderzoekt invloed Reijer Hooykaas op debat over geloof en wetenschap

28-01-21

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de VU-Vereniging subsidiëren gezamenlijk een onderzoek naar de invloed van voormalig VU-hoogleraar Reijer Hooykaas (1906-1994) op het internationale debat over de verhouding van geloof en wetenschap.

Jessica Roitman benoemd tot hoogleraar Joodse Studies aan de VU

27-01-21

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 februari 2021 Jessica Roitman benoemd tot hoogleraar Joodse Studies aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

‘Het verlangen naar zin’ van VU-hoogleraar Hans Alma genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021

20-01-21

Tot en met zondag 31 januari kan het publiek haar stem uitbrengen. De jury maakt de winnaar begin februari bekend.

Dr. P. de Vries neemt afscheid van de Faculteit Religie en Theologie

18-01-21

Dr. P. de Vries neemt per 1 september 2021 in goed overleg afscheid van het Hersteld Hervormd Seminarie en van de Faculteit Religie en Theologie.

Miranda Klaver hoogleraar Antropologie van Religie

17-12-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 januari 2021 Miranda Klaver benoemd tot hoogleraar Antropologie van religie, met speciale aandacht voor charismatisch christendom aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Gerdien Bertram-Troost hoogleraar Levensbeschouwelijke Vorming

17-12-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 januari 2021 Gerdien Bertram-Troost benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Onderwijs in levensbeschouwelijk en pedagogisch perspectief aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Lid zijn van het Apostolisch Genootschap is niet meer wat het vroeger was

14-12-20

Dat blijkt uit het promotieonderzoek van antropologe Frederique Demeijer. Op 16 december 2020 vindt haar verdediging online plaats.