Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwsbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

22-01-21

Laatste wijziging op vrijdag 22 januari: informatie over de avondklok tijdens de lockdown.

‘Het verlangen naar zin’ van VU-hoogleraar Hans Alma genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021

20-01-21

Tot en met zondag 31 januari kan het publiek haar stem uitbrengen. De jury maakt de winnaar begin februari bekend.

Dr. P. de Vries neemt afscheid van de Faculteit Religie en Theologie

18-01-21

Dr. P. de Vries neemt per 1 september 2021 in goed overleg afscheid van het Hersteld Hervormd Seminarie en van de Faculteit Religie en Theologie.

Miranda Klaver hoogleraar Antropologie van Religie

17-12-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 januari 2021 Miranda Klaver benoemd tot hoogleraar Antropologie van religie, met speciale aandacht voor charismatisch christendom aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Gerdien Bertram-Troost hoogleraar Levensbeschouwelijke Vorming

17-12-20

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 januari 2021 Gerdien Bertram-Troost benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Onderwijs in levensbeschouwelijk en pedagogisch perspectief aan de Faculteit Religie en Theologie (FRT).

Lid zijn van het Apostolisch Genootschap is niet meer wat het vroeger was

14-12-20

Dat blijkt uit het promotieonderzoek van antropologe Frederique Demeijer. Op 16 december 2020 vindt haar verdediging online plaats.

Postacademisch onderwijs uitgelicht: Godsbeelden en geestelijke gezondheid voor predikanten en geestelijk verzorgers

09-12-20

Leer over klinische godsdienstpsychologie in de postacademische cursus Godsbeelden en geestelijke gezondheid voor predikanten en geestelijk verzorgers (e-learning + werkcollege).

Anke Liefbroer benoemd tot universitair docent Godsdienstpsychologie

04-12-20

De Faculteit Religie en Theologie heeft per 1 januari 2021 in haar Afdeling Beliefs and Practices Anke Liefbroer benoemd als universitair docent Godsdienstpsychologie (0,5 fte).

Prof Bee Scherer appointed professor of Buddhist Studies

18-11-20

On December 1, Prof Bee Scherer will start as professor of Buddhist Studies at the Faculty of Religion and Theology, as part of the training for Buddhist spiritual care.

Prof. Bee Scherer benoemd tot hoogleraar Buddhist Studies

18-11-20

Op 1 december begint professor Bee Scherer als hoogleraar Buddhist Studies aan de Faculteit Religie en Theologie, in het kader van de ambtsopleiding voor Boeddhistische geestelijke verzorging.

Theoloog des Vaderlands Samuel Lee neemt afscheid met open brief

14-11-20

Na een jaar als Theoloog des Vaderlands geeft Samuel Lee op zaterdag 14 november het stokje door aan zijn opvolger Almatine Leene. Hij neemt afscheid middels een open brief in Trouw. In deze dankbrief houdt hij een pleidooi voor oprechte betrokkenheid.

VU-hoogleraar Marianne Moyaert krijgt NWO-Vidi voor onderzoek naar Christelijk-Joodse en Christelijk-Islamitische koppels

04-11-20

Dit jaar gaat de NWO-Vidi van 800.000 euro naar 81 ervaren onderzoekers

Onderzoek evangelische Protestanten anno 2020

22-10-20

Hoe zit het met verbondenheid, identiteit en geloof van evangelische Protestanten anno 2020?

Succesvol symposium over migratie, gender, armoede en klimaat

22-10-20

25 jaar Bridging Gaps: Internationaal theologie- en uitwisselingsprogramma van de VU en PThU

Columnserie over de veerkracht van de faculteit ten tijde van Corona

20-10-20

Naar aanleiding van de online conferentie 'Repertoires of Resilience' in mei 2020.