VU-hoogleraar Azza Karam benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van Religions for Peace

Op de 10e World Assembly of Religions for Peace (RfP) in Lindau, Duitsland, werd VU-hoogleraar Azza Karam (Religie en Duurzaamheid) benoemd als nieuwe secretaris-generaal, als opvolger van Dr. William Vendley. Religions for Peace, opgericht in 1961, is 's werelds grootste en meest representatieve multireligieuze coalitie die zich inzet voor het bevorderen van vrede.

06-09-2019 | 14:39

Hoewel het de eerste vrouw en de eerste moslim is die deze positie bekleedt, zei Azza Karam: “Het gaat er niet zozeer om dat ik de eerste vrouw ben. Ik denk dat we ons moeten concentreren op het besef dat religieuze leiders hun bereidheid hebben uitgedrukt en gesignaleerd om een vrouw te accepteren als leider van hun gezamenlijke inspanningen en toewijding aan het opbouwen van vrede”.
Bekijk de video van het interview met Azza Karam over dit onderwerp.

Volgens Azza Karam betekent vrede niet alleen een einde aan het conflict, maar moet het worden opgevat in de bredere zin van duurzame ontwikkeling. VU-hoogleraar Ruard Ganzevoort (decaan van de Faculteit Religie en Theologie) feliciteert RfP met de verkiezing van een buitengewone leider, en is blij te zien dat haar nieuwe positie het netwerk van Azza Karam onder religieuze en internationale politieke instellingen verder zal versterken.