Goed arbeidsmarktperspectief voor theologen

Theologie staat in de top tien van studies met goede arbeidsmarktperspectieven. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse arbeidsmarktonderzoek van het researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht.

03-12-2013 | 15:02

Het ROA onderzocht per opleiding de kansen op een baan in de periode tot 2018. Het aantal banen voor theologen krimpt met 3 procent. Maar de vervangingsvraag (door beroepswisselingen en, al dan niet tijdelijk, uittreden van werkenden) voor universitair opgeleide theologen is 9,3 procent voor de periode 2013-2018. Daardoor is het perspectief voor theologen toch zeer goed. Het gaat niet alleen om geestelijken, maar bijvoorbeeld ook om leraren. Bekijk het rapport van het ROA.