Emoena Masterclass: De verdragen van Mohammed met de christenen

23-11-2020

19.30-21.00

Online

Emoena Masterclass: De verdragen van Mohammed met de christenen

Drs. Anne Dijk

Faculteit Religie en Theologie

Theologie

Cursus / training

Onze huidige context vraagt meer dan ooit om interlevensbeschouwelijke kennis, dialoogvaardigheden en leiderschap. Emoena gaat daarom van start met een reeks masterclasses rond actuele thema’s onder begeleiding van experts. Op 23 november starten we met de eerste bijeenkomst: “De verdragen van Mohammed met de christenen”. En daar kan jij bij zijn.

Reis veertien eeuwen terug in de tijd
Onder leiding van islamoloog en religiewetenschappen drs. Anne Dijk word je veertien eeuwen mee teruggenomen in de tijd, en leer je over de verdragen die de profeet Mohammed sloot met de christenen uit zijn tijd. In deze interactieve sessie geeft Anne je op basis van historische inzichten nieuwe input en praktische handvatten om in de huidige Nederlandse context de dialoog met ‘de ander’ aan te gaan.

Wat is Emoena?
Emoena is een uniek 18-daags leiderschapsprogramma voor mensen die bruggen willen bouwen tussen hun eigen levensbeschouwelijk perspectief, de ander en de samenleving. Sleutelwoorden hierbij zijn studie en kritische reflectie, interreligieuze dialoog en maatschappelijk engagement.

Aanmelden voor de masterclass?
Een ticket kost €5,59. Koop je ticket en lees meer over de masterclass.