Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwsbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

30-11-20

Laatste wijziging op maandag 30 november: mondkapjes verplicht per 1 december 2020.

Prof Bee Scherer appointed professor of Buddhist Studies

18-11-20

On December 1, Prof Bee Scherer will start as professor of Buddhist Studies at the Faculty of Religion and Theology, as part of the training for Buddhist spiritual care.

Prof. Bee Scherer benoemd tot hoogleraar Buddhist Studies

18-11-20

Op 1 december begint professor Bee Scherer als hoogleraar Buddhist Studies aan de Faculteit Religie en Theologie, in het kader van de ambtsopleiding voor Boeddhistische geestelijke verzorging.

Theoloog des Vaderlands Samuel Lee neemt afscheid met open brief

14-11-20

Na een jaar als Theoloog des Vaderlands geeft Samuel Lee op zaterdag 14 november het stokje door aan zijn opvolger Almatine Leene. Hij neemt afscheid middels een open brief in Trouw. In deze dankbrief houdt hij een pleidooi voor oprechte betrokkenheid.

VU-hoogleraar Marianne Moyaert krijgt NWO-Vidi voor onderzoek naar Christelijk-Joodse en Christelijk-Islamitische koppels

04-11-20

Dit jaar gaat de NWO-Vidi van 800.000 euro naar 81 ervaren onderzoekers

Onderzoek evangelische Protestanten anno 2020

22-10-20

Hoe zit het met verbondenheid, identiteit en geloof van evangelische Protestanten anno 2020?

Succesvol symposium over migratie, gender, armoede en klimaat

22-10-20

25 jaar Bridging Gaps: Internationaal theologie- en uitwisselingsprogramma van de VU en PThU

Columnserie over de veerkracht van de faculteit ten tijde van Corona

20-10-20

Naar aanleiding van de online conferentie 'Repertoires of Resilience' in mei 2020.

Theologieopleiding aan de VU en PThU tackelt urgente thema’s zoals racisme, gender-based discriminatie en ongelijkheid

07-10-20

25 jaar Bridging Gaps: Interculturele theologie voor een menselijkere en gelijkwaardige samenleving.

Ruard Ganzevoort herbenoemd tot decaan Faculteit Religie en Theologie

22-09-20

VU-hoogleraar Ruard Ganzevoort wordt per 1 januari 2021 herbenoemd tot decaan van de Faculteit Religie en Theologie.

Koninklijke onderscheiding voor VU-theoloog Samuel Lee

14-09-20

Samuel Lee is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijdrage aan migrantenwelzijn in Nederland.

The Future of Interfaith Spiritual Care. Symposium bij promotieonderzoek Anke Liefbroer

07-09-20

Woensdag 9 september met keynote sprekers hoogleraar Wendy Cadge en VU-onderzoeker Joantine Berghuijs

Instituut voor Milieustudies en de Faculteit Religie en Theologie kondigen Pim Martens aan als 2020 Senior Fellow in de Ethiek van het Antropoceen

07-09-20

Pim Martens, hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, is aangesteld als Senior Fellow in het programma Ethics of the Anthropocene voor 2020

Nieuwe onderzoeksplaats Luthers erfgoed in Nederland

02-09-20

Per 1 september 2020 wordt een nieuwe onderzoeksplaats Luthers erfgoed in Nederland ingebed in het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism (ACHHP) aan de Faculteit Religie en Theologie.

Tom Zwart, directeur Cross-Cultural Human Rights Centre aan de VU, krijgt de Li Buyun Law Prize 2020

01-09-20

De prestigieuze Li Buyun Law Prize, die jaarlijks door de juridische gemeenschap in China wordt uitgereikt aan een persoon die een excellente bijdrage levert aan de Chinese rechtswetenschap en het academische juridische onderwijs, is dit jaar toegekend aan Tom Zwart, directeur van het Cross-cultural Human Rights Centre aan de VU en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.