Recent nieuws

Op deze pagina vindt u recente nieuwsberichten van onze faculteit.

De faculteit en haar onderzoek(st/ers) krijgen ook geregeld aandacht in verschillende media. In de nieuwsbrief VU in de media geeft de VU elke week een overzicht van de aandacht die haar medewerkers en activiteiten in de pers hebben gekregen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar VU-Persvoorlichting.

Ruard Ganzevoort herbenoemd tot decaan Faculteit Religie en Theologie

22-09-20

VU-hoogleraar Ruard Ganzevoort wordt per 1 januari 2021 herbenoemd tot decaan van de Faculteit Religie en Theologie.

Koninklijke onderscheiding voor VU-theoloog Samuel Lee

14-09-20

Samuel Lee is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijdrage aan migrantenwelzijn in Nederland.

The Future of Interfaith Spiritual Care. Symposium bij promotieonderzoek Anke Liefbroer

07-09-20

Woensdag 9 september met keynote sprekers hoogleraar Wendy Cadge en VU-onderzoeker Joantine Berghuijs

Instituut voor Milieustudies en de Faculteit Religie en Theologie kondigen Pim Martens aan als 2020 Senior Fellow in de Ethiek van het Antropoceen

07-09-20

Pim Martens, hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, is aangesteld als Senior Fellow in het programma Ethics of the Anthropocene voor 2020

Nieuwe onderzoeksplaats Luthers erfgoed in Nederland

02-09-20

Per 1 september 2020 wordt een nieuwe onderzoeksplaats Luthers erfgoed in Nederland ingebed in het Amsterdam Centre for the History and Heritage of Protestantism (ACHHP) aan de Faculteit Religie en Theologie.

Tom Zwart, directeur Cross-Cultural Human Rights Centre aan de VU, krijgt de Li Buyun Law Prize 2020

01-09-20

De prestigieuze Li Buyun Law Prize, die jaarlijks door de juridische gemeenschap in China wordt uitgereikt aan een persoon die een excellente bijdrage levert aan de Chinese rechtswetenschap en het academische juridische onderwijs, is dit jaar toegekend aan Tom Zwart, directeur van het Cross-cultural Human Rights Centre aan de VU en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

Coronavirus: Stapsgewijs terug naar de campus

07-08-20

Laatste wijziging op woensdag 7 augustus: update over extra coronamaatregelen voor de introductiedagen.

Kirsten van der Ham wint Jan Brouwer scriptieprijs 2020

09-07-20

Masterstudent Kirsten van der Ham krijgt krijgt de prijs voor haar scriptie “A familiar Book in an (un)familiar context. An exploration of the characteristic aspects of Bible reading in Indonesian congregations in the Netherlands”

“Repertoires of Resilience”: over veerkracht van een faculteit ten tijde van Corona

29-05-20

Afgelopen 20 mei vond de eerste online facultaire ZOOM-conferentie “Repertoires of Resilience” plaats.

'Leiderschap en zingeving in crisistijd': een driedelige online mini-training

28-05-20

Een training over de existentiële uitdagingen voor een leider tijdens een crisis als de coronacrisis.

Roman over 14 miljard oude kosmos: ‘OER. Het grote verhaal van nul tot nu’

28-05-20

VU-hoogleraar Gijsbert van den Brink publiceert met moleculair biofysicus Cees Dekker (TU delft) en schrijfster Corien Oranje een roman over de geschiedenis van de kosmos.

VU start onderzoek naar omgaan met emoties, religie en mentaal welbevinden in de coronacrisis

25-05-20

Vanaf 23 mei start de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) het onderzoek ‘Zelfcompassie in tijden van het Coronavirus: een studie naar omgaan met emoties, religie en mentaal welbevinden’.

VU-theoloog Srdjan Sremac publiceert nieuw boek Lived Religion, Conversion and Recovery: Negotiating of Self, the Social, and the Sacred

01-05-20

Een beter begrip van het onderhandelen over jezelf, het sociale en het heilige.

Herdenken aan de VU: over de stilte en het vertellen

23-04-20

Op 4 mei slaan VUvereniging en het VU debat- en gesprekscentrum 3D de handen online ineen voor een bijzonder programma met als thema Herdenken.

1,2 miljoen euro voor onderzoek naar vooruitgang van de wetenschap op de universiteit

08-04-20

Een groep filosofen van de Vrije Universiteit te Amsterdam (VU) krijgt 1,2 miljoen euro om onderzoek te doen naar vooruitgang van de wetenschap op de universiteit.